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Indian cooking adventure at lake Halwill Lucern

Indian cooking adventure at lake Halwill Lucern
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Indian cooking adventure at lake Halwill Lucern
Indian cooking adventure at lake Halwill Lucern
What is a curry? What is Masala made of? A very good course with the teacher’s personal touch, where Indian dishes would be possible to cook at home.

Curry, Chutney and Co.

The classic course focuses on the preparation and cooking of a number of time-honoured dishes. The course is taught in her home equipped with a new modern kitchen. Under expert guidance you will learn yourself how to prepare a 3 or 4 course meal from start to finish. You will learn in a few easy simple steps how to use whole and powdered spices and combining them into different spice mixtures and pastes. This course demonstrates the combinations of hot, sour, salty and sweet, the occasional bitter notes and enthusiasm for colour and texture. The fresh flavours and colours are full of sunshine and it is simple to prepare and cook.


From a welcome Aperitif to Dessert

On your arrival the cheerful teacher will greet you with an aperitif and explain the basics: tradition, culture and philosophy of Indian cuisine, spice combinations and building a curry from scratch. All ingredients for each dish will be already in place in the kitchen. Next begins the fun: chop onions (watch out for tears), make a spice-paste, marinate the meat, grind the coconut. Then time to relax: everyone enjoys a sit-down dinner at a lovely decorated table. The event ends with dessert, coffee and tea with a lively discussion.




Size of group

6 to 10 people


Duration

around 4 h


Implementation

1. Februar till 20. Dezember


Location

lake Hallwylersee Distanz show map


Languages

German, English


Costs [CHF]

3 course meal
up to 6 people 810.00  flat-rate
7-10 persons 135.00  /pers.
4 course meal
up to 6 people 870.00  flat-rate
7 bis 10 Pers. 145.00  /pers.
Saturday extra charges 30.00  /pers.

Included in the price

-   Start with an introduction incl. small snacks and an Aperitif
-   Excellent tips, instructions and humour
-   Techniques, preparation, sit-down meal
-   1 glass red/white wine per person
-   Recipes via email
-   Hands-on cookery
-   Table decor incl. paper placemats and napkins
-   Aprons and home slippers provided

Not included

-   travel costs
-   Alcohol
-   Beer (Kingfisher on request)

Optional extras

-   Family parties/events
-   Snacks and Buffet
-   Party Service up to 30 persons
-   Webshop – Gift voucher, Spice box, homemade Spice mixture, Chutney, Indian rolling pin, Idli form, Paneer maker, etc.

Customers also booked


Customers' views on this offer

Magdalena Musial-Grübel

16.11.2015

We had an amazing evening! The cooking class was really interesting and fun. The Teacher was really nice, helpful and patient. She explained us everything we needed to know, and she was always on our side when we need some help :) At the end we managed to cook an amazing dinner with 4 different indian dishes! :) It was delicious! We had a lot of fun and I can recommend this experience to everyone! It's definitely worth trying :) Thank you!


Luciana Bigler, SBB

06.05.2013

Die Köchin hat alles sehr gut organisiert und wir hatten einen tollen Abend. Ist jederzeit weiter zu empfehlen.


Monika Stampfli, Childcare Service Bern

21.01.2013

Unser Firmen-Kochevent mit 16 Personen war ein voller Erfolg! Der Empfang, die Vorbereitung, das Gewürze-Raten und die Schulung durch die Gastgeberin waren PERFEKT und das gemeinsam gekochte Essen ein Traum. Der Schulungsraum war vielleicht nicht ganz optimal. Durch das, dass zwei zusätzliche Kochfelder im Raum platziert wurden, welche über keinen Dampfabzug verfügten, roch der Raum und somit das ganze Team schon bald einmal sehr stark nach Indischem Essen (Zwiebel, Knoblauch, Gewürze etc). Ein Duft, welcher jeder mit nach Hause nahm :-).
Wir können den Kurs jederzeit weiterempfehlen.


Markus Weber, Credit Suisse

02.12.2011

Der Anlass kann als «rundum» gelungen bezeichnet werden. Parul weihte uns sehr begeisternd in die indische Kochkunst ein.
Das Essen war fantastisch, nur der Raum war zu wenig geheizt und meine weiblichen Teilnehmerinnen war kalt während des Essens.


Prisca Etter

25.11.2011

Wir haben einen amüsanten und interessanten Abend mit Parul verbracht. Sie konnte uns sehr viel und für uns neues, über die indische Küche erzählen/erklären.
Ich würde diesen Kochkurs weiterempfehlen, vor allem für solche die offen für verschiedene Kulturen sind.


Karin Dubler, Universität Bern, Institut für Psychologie

25.07.2011

Das Kochen hat Spass gemacht und das Essen war sehr fein. Für uns war dies ein toller Anlass den wir weiterempfehlen können.


Jean Daniel Wälti, Swisscom

31.03.2011

Wir waren mit dem Anlass sehr zufrieden. Der Ort ist ideal gelegen, einzig die Parkplatzgelegenheiten (Blaue Zone, Weiss max 1 Stunde) sind etwas dünn.
Die Durchführung war gut vorbereitet, es hat sich gelohnt, mit Parul vorgängig im Detail zu besprechen. Parul war eine sehr angenehme und interessierte Gastgeberin mit sehr guten Koch-Kenntnissen.


Martin Gutmann, Bundesamt für Migration

11.11.2010

Unser Event "Indische Kochkunst" war ein voller Erfolg. Die Indische Köchin hat alles sehr gut vorbereitet und das Kochen hat Spass gemacht. Belohnt wurden wir mit einem köstlichen indischen Essen.


Walter Minder, Swisscom (Schweiz) AG

24.09.2010

Parul die Köchin, hat uns auf sympathische und informative Art durch den Anlass geführt. Die Zutaten für jeden Gang waren perfekt vorbereitet. Die Kräuter und Gewürze selbst waren bereits ein Erlebnis. Es war ein heiterer Anlass, den jeder Teilnehmende genoss. Das gemeinsame Schlemmern war dann der Höhepunkt. Mmmmh, war das fein!
Und der Abwasch wurde erst noch von einem Heinzelfrauchen erledigt. Alles in allem sehr empfehlenswert.


Nicole Hürlimann, Swisscom Mobile AG

19.12.2007

Der Event war wirklich super. Wir haben ein sehr feines Menu gekocht und ich kann diesen Anlass nur weiterempfehlen.


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